Over ons


Paul van der Heijden, Chef-Patron

Op 3 september 1982 geboren te Amersfoort en sinds 1990 woonachtig in Limburg, waar ik mij thuis voel en waar ik het bijzonder naar mijn zin heb. Ik heb tijdens mijn opleiding tot Zelfstandig Werkend Kok stage gelopen in het klassiek Franse restaurant Chez Jacques in de Rechtstraat in Maastricht, waar ik de kneepjes van het vak heb geleerd van niemand minder dan Sterrenkok Jacques Zeguers. Hij heeft mijn grote enthousiasme voor het mooie vak van kok nog meer aangewakkerd. Sindsdien is koken mijn grote passie geworden en is het altijd mijn droom geweest om een eigen restaurant te beginnen.

 

Ik heb ervaring opgedaan in diverse keukens op verschillende niveaus: van eetcafé/brasserie tot sterrenrestaurant. Ook heb ik ervaring met opstartende horecabedrijven zoals; Brasserie Flo Maastricht en het Wycker Cabinet. Mijn laatste werkgever vroeg mij of het mogelijk was om van eetcafé El Python een mediterrane brasserie te maken; en dat is gelukt!

 

Ik heb het altijd erg leuk gevonden om jonge mensen te motiveren om te kiezen voor het mooie vak van kok en om hen de kneepjes van het vak te leren. We zijn dan ook met Papaz vrijwel direct gestart als leerbedrijf.

 

Met veel enthousiasme ben ik met het project Papaz begonnen. Inmiddels zijn de gasten gewend aan de andere menukaart met verrassende Franse brasseriegerechten met invloeden uit het Midden-Oosten; via de krijtborden bieden wij onze gasten een wisselend weekmenu aan.

Parinaz Shekarabi, Gastvrouw

Oorspronkelijk kom ik uit Iran en ik woon sinds 2003 in Nederland. Het werk van mijn vader heeft ons vaak tot verhuizen genoodzaakt en daardoor heb ik veelvuldig in andere landen gewoond. Dat heeft ertoe geleid dat ik zeer geïnteresseerd ben geraakt in verschillende culturen en keukens. Als een klein meisje ging ik met mijn ouders naar restaurants om verschillende smaken te proeven, die later thuis in de eigen keuken werden toegepast. Koken en eten brengt mensen dichter bij elkaar en draagt bij tot een gezellig samenzijn met familie en/of vrienden.

 

Na 4 maanden Nederlands gestudeerd te hebben ben ik aan mijn studie “Bio-Informatica” begonnen. Bio-Informatica is een deel van de genetica; het menselijk lichaam heeft mijn grote interesse en ik wilde graag met mijn studie bereiken dat ik een bijdrage kon leveren aan het genezen van mensen met verschillende erfelijke ziektes. Na mijn studie heb ik bij farmaceuten gewerkt en vervolgens ben ik verdergegaan met mijn studie om mijn master te behalen.

 

Na 7 jaar in de farmacie wilde ik mij gaan toeleggen op een nieuw aspect: de voedingsmiddelen-branche. Ik ben werkzaam geweest als Category Meat supervisor bij Ahold. Na ruim 5 jaar bij Ahold gewerkt te hebben heeft ‘de liefde’ mij doen besluiten naar Maastricht te verhuizen! Daar ben ik samen met Paul van start gegaan met het prachtige Papaz project. Wij zijn ervan overtuigd dat dit unieke concept een groot succes zal worden!